Groesbeekseweg 53
6524 CN Nijmegen

024 360 3335
Slider

Parodontale Behandeling

Parodontitis is een ontsteking van het steunweefsel van de tanden en kiezen. Dit houdt in dat een oppervlakkige tandvleesontsteking (gingivitis) zich niet beperkt tot het tandvlees, maar ook het onderliggende botweefsel en het steunweefsel aantast onder invloed van tandplak en bacteriën. Dit proces gebeurt meestal geleidelijk en nagenoeg pijnloos.
Door deze botafbraak ontstaan smalle ruimtes tussen de wortel en het tandvlees, de zogenaamde “pockets”. Deze pockets zijn thuis met een tandenborstel niet te reinigen, maar worden wel geleidelijk dieper waardoor tanden en kiezen uiteindelijk los komen te staan.

Meestal geeft een tandvlees- of kaakbotontsteking geen klachten en is om deze reden vaak moeilijk te constateren.  In de eerste intake zal de mondhygiëniste met u bekijken wat uw mondsituatie is en daarop een passende behandeling voorstellen.  Gelukkig kan dit afbraakproces ten gevolge van parodontitis meestal met de juiste behandeling worden voorkomen of op zijn minst worden gestabiliseerd.

De resultaten van de parodontale behandelingen zijn over het algemeen succesvol, mits te behandelaar en patiënt hier tijd voor nemen een aandacht aan schenken.  Veelal blijkt het noodzakelijk te zijn de behandelingen preventief en periodiek voort te zetten in kortere nazorg-consulten als de mondsituatie is gestabiliseerd..
U zult uit dit korte verhaal begrepen hebben dat deze vorm van gebitsreiniging – de parodontale zorg – tot de basis van de tandheelkundige zorg behoort en we zullen dit door verdere uitleg en een goede behandeling aan u laten merken.

024 360 3335 Afspraak maken