Welkom bij EviDent Mondzorg: uw Kindertandarts in Veghel

Woont u in of nabij Veghel en bent u op zoek naar een ervaren kindertandarts bij u in de buurt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Eén van onze drie praktijken is gelegen in Veghel, aan de Leo van der Weijdenstraat. U bent van harte welkom om met uw kind langs te komen bij onze praktijk. Wij zijn ervaren in het behandelen van kinderen. Heeft uw kind angst voor de tandarts? Geen zorgen, wij zorgen ervoor dat uw kind zich op zijn gemak zal voelen in onze praktijk. Meld uw kind gerust aan, of bel naar 0413 36 37 70 voor meer informatie.

Wat doet een kindertandarts?

Een kindertandarts is een speciale tandarts voor kinderen, die ervaren is in het uitvoeren van tandheelkundige behandelingen bij (angstige) kinderen. Als u op zoek bent naar een kindertandarts in Veghel, dan nodigen wij u graag uit om langs te komen bij onze praktijk om kennis te maken met onze tandarts. Onze tandarts is zeer geduldig en neemt echt de tijd voor uw kind, zodat uw kind zich op zijn gemak voelt en zijn gebit gezond blijft.

Wij begrijpen heel goed dat een bezoek aan de tandarts spannend kan zijn. Daarom doen wij er alles aan om het tandartsbezoek zo aangenaam mogelijk te maken voor uw kind. Zo maken wij voorafgaand aan de controle een praatje, leggen wij rustig en duidelijk uit wat er precies gaat gebeuren en moedigen wij uw kind aan. Dit kan ervoor zorgen dat de spanning afneemt en uw kind voortaan niet meer zal opkijken tegen het tandartsbezoek.

Waarom is het belangrijk om naar de kindertandarts te gaan?

Als uw kind een goede mondhygiëne heeft, kunnen gebitsproblemen worden voorkomen en is een behandeling door de tandarts vaak niet nodig. Niet voor niets raden wij uw kind aan om zijn gebit goed te verzorgen. Dit doet hij onder andere door zijn tanden iedere dag goed te poetsen en de consumptie van zure- en suikerhoudende producten tot een minimum te beperken.

Toch kan het voorkomen dat er na verloop van tijd gebitsproblemen ontstaan. Door uw kind mee te nemen naar de tandarts, zorgt u ervoor dat eventuele problemen in een vroeg stadium kunnen worden herkend en opgelost. Zo voorkomt u verergering van de problemen, met alle negatieve gevolgen van dien. Ook als uw kind bang voor de tandarts is, moedigen wij u aan om uw kind mee te nemen. Onze kindertandarts in Veghel is zeer ervaren en weet precies wat hij moet doen om ervoor te zorgen dat uw kind zich op zijn gemak zal voelen in onze praktijk.

Kindertandarts Veghel

Kunnen kinderen gratis naar de tandarts?

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar de tandarts. Wacht dus niet te lang en neem uw kind op vroege leeftijd al mee naar de tandarts. De kosten voor de meeste tandheelkundige behandelingen (met uitzondering van onder andere orthodontie) worden volledig gedekt door uw zorgverzekeraar. Dit kost u dus helemaal niets, maar zorgt wel voor een mooi en schoon kindergebit.

Wij raden u aan om uw kind voor het eerst mee te nemen naar de tandarts wanneer hij twee jaar oud is. Eerder heeft vaak geen zin, omdat uw kind dan nog niet begrijpt wat er allemaal om hem heen gebeurt. Maar veel later is ook niet raadzaam. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het immers wordt om uw kind vertrouwd te maken met de tandarts. Meld uw kind online aan en kom langs bij de kindertandarts in Veghel.

Is mijn kind verzekerd voor de tandarts?

De meeste reguliere behandelingen worden voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer uw kind een beugel nodig heeft. De kosten voor orthodontie worden doorgaans niet vergoed vanuit de basisverzekering. Om toch in aanmerking te komen voor een vergoeding, heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig. Kinderen onder de 18 jaar hebben dezelfde aanvullende verzekering als één van de ouders. Voor meer informatie en inzicht in de polisvoorwaarden, adviseren wij u om uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Kindertandarts Veghel

Maak een afspraak met de kindertandarts in Veghel

U kunt uw kind snel en gemakkelijk aanmelden, door het aanmeldformulier op onze website in te vullen. Nadat u het formulier heeft verzonden, zullen wij telefonisch contact met u zoeken om een afspraak met onze kindertandarts in te plannen. Wij kijken ernaar uit om uw kind te mogen helpen en zien u graag in onze praktijk.

Van harte welkom bij EviDent Mondzorg

Wilt u een afspraak maken om langs te komen?

U kunt tijdens onze openingstijden contact met ons opnemen door te bellen naar: 024 360 33 35.

Wilt u zich inschrijven bij onze praktijk?

U bent van harte welkom. Klik op onderstaande knop en u wordt doorverwezen naar onze inschrijfpagina.