Betalen

Betalen & Infomedics

De rekening

De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld dat kan verschillen per tandartsenpraktijk.

Bekijk hier een voorbeeldfactuur!

Betalen

In onze praktijk zorgen wij liever voor u dan dat we veel tijd besteden aan onze financiële administratie. Daarom dragen wij het versturen en innen van de nota’s over aan Infomedics (voorheen Fa-med). Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden zorgaanbieders zoals tandartsen, orthodontisten, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen.

Wat betekent dit voor u?

De nota van onze behandeling of verrichting ontvangt u van Infomedics. Als u verzekerd bent, dan wordt de nota eerst ingediend bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een (rest)nota voor de kosten die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

Rekening via post of per e-mail

U kunt uw rekening zowel digitaal als op papier (roze envelop met logo infomedics) ontvangen. Geef uw voorkeur aan bij EviDent Mondzorg. Kiest u voor digitale facturatie,  geef dan uw e-mail adres en mobiele telefoonnummer door. U ontvangt de digitale rekening op het opgegeven e-mail adres. Na het uitvoeren van de extra controle (sms-verificatie) kunt u uw rekening downloaden en direct betalen.

Op tijd betalen

U vindt de betaalgegevens op uw rekening. U kunt uw rekening betalen via iDeal. Scan hiervoor de QR-code op uw papieren rekening, of klik op de betaalknop op uw digitale rekening. Vergeet niet om op tijd uw nota te betalen. Dit scheelt u geld en veel ergernis. Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen na notadatum. Heeft u meer tijd nodig? Op infomedics.nl kunt u gemakkelijk veel zaken rondom uw rekening zelf regelen. U kunt bijvoorbeeld kosteloos uitstel van betaling aanvragen of een verzoek indienen voor betaling in termijnen. Verwacht u een hoge rekening? Lees hierover meer op infomedics.nl/betaalplan.

Vragen over uw nota?

Heeft u vragen over uw nota? Op infomedics.nl/faq vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over uw rekening. U kunt ook contact opnemen met de servicedesk. Kijk op infomedics.nl/contact of bel 036 20 31 900.

Privacy

Op uw rekening staan (medische) gegevens, daarom is het belangrijk dat Infomedics veilig omgaat met de informatie die zij van EviDent Mondzorg ontvangen. Infomedics is ISO 9001, 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Afspraak maken of inschrijven nieuwe patiënt?

Afspraak maken bij de tandarts of mondhygiëniste?

Neem dan tijdens kantoortijden contact met ons op telefoonnummer 024 360 33 35.

Bent u nog geen patiënt bij ons?

Van harte welkom, schrijf uzelf dan online in via het inschrijven button.