Groesbeekseweg 53
6524 CN Nijmegen

024 360 3335
Slider

Angsttandarts

De angsttandartsen van EviDent Mondzorg kunnen u helpen wanneer u last heeft van tandartsangst. U kunt bij ons terecht wanneer u:

 • Angst heeft voor pijn tijdens de behandeling
 • Bang bent om de controle te verliezen tijdens de behandeling
 • Uw gebit verwaarloosd heeft door uw tandartsfobie
 • Extreem opziet tegen de tandartsbehandeling

Onze gespecialiseerde angsttandartsen zullen er alles aan doen om het bezoek aan de tandarts zo ontspannen en prettig mogelijk voor u te maken.

 • Eerst een kennismakingsgesprek
 • Extra tijd voor communicatie en begeleiding
 • Persoonlijk behandelplan
 • Geen extra kosten voor angstpatiënten
 • Gespecialiseerde angsttandartsen

024 360 3335 Afspraak maken
Angst voor de tandarts kan verstrekkende gevolgen hebben. Veel mensen met tandartsangst stellen een bezoek aan de tandarts uit of gaan helemaal niet meer, waardoor het gebit verwaarloosd wordt en er gebitsproblemen ontstaan. EviDent Mondzorg heeft ruime ervaring met het behandelen van angstpatiënten.

Extra tijd voor communicatie en begeleiding

Bij EviDent Mondzorg weten wij wat er nodig is om uw angst te overwinnen. Wij zijn ervan overtuigd dat goede communicatie en begeleiding angstklachten voor het grootste deel kunnen wegnemen.

Mevrouw Kroon uit Veghel :
“Ik heb grote bewondering voor de professionele maar tegelijk menselijke aanpak van EviDent Mondzorg. Ik voel me als patiënt serieus genomen, en met respect behandeld.”

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts is een veelvoorkomend probleem. Een kwart van de Nederlanders geeft aan bang te zijn voor de tandarts. Bij 4% van de mensen is er zelfs sprake van een tandartsfobie. Mensen die lijden aan een tandartsfobie gaan vaak helemaal niet meer naar de tandarts. Het vermijden van de tandarts leidt tot gebitsproblemen, waarna de drempel om daar iets aan te laten doen nog hoger wordt en de patiënt in een vicieuze cirkel belandt. Het is dus belangrijk om toch een tandartsafspraak te maken en uw gebit niet te verwaarlozen. Bij EviDent Mondzorg werken ervaren angsttandartsen die u op uw gemak zullen stellen en begrijpen waar u behoefte aan heeft.

Tips voor angstpatiënten

Onderstaande tips zouden u kunnen helpen om uw angst voor de tandarts onder controle te krijgen.

Angst delen met bekenden

 • Deel uw angst met iemand en vraag of deze persoon met u meegaat naar uw tandartsafspraak. Deze persoon kan u steunen en erop toezien dat u daadwerkelijk naar uw afspraak gaat.

Speciale angsttandarts

 • Maak een afspraak met een speciale angsttandarts. Bij EviDent Mondzorg hebben wij speciale angsttandartsen in dienst die alle tijd voor u nemen en precies weten waar u behoefte aan heeft.

Daniël uit Wijchen:
“In mijn jeugd heb ik een ontzettend nare ervaring gehad met de tandarts en daar ben ik eigenlijk nooit overeengekomen, totdat ik terecht kwam bij EviDent Mondzorg. Hun persoonlijk en geduldige aanpak heeft mij echt geholpen over mijn angst heen te komen.”

Pauzeren wanneer u dat wilt

Als u angstig bent voor de tandartsbehandeling kunt u dit bij ons aangeven op het moment dat u een afspraak maakt. Wij zullen dan extra tijd voor u inplannen, zodat u rustig de tijd heeft om te ontspannen en de tandartsbehandeling te pauzeren wanneer u daar behoefte aan heeft. Voorafgaand aan de behandeling zal de tandarts de hele behandeling met u doornemen. Uw tandarts zal precies vertellen wat er gaat gebeuren, zodat u voorbereid bent op de behandeling.

Meneer Jongsma uit Veghel:
“Ik heb echt het gevoel dat mijn angst serieus wordt genomen. Dit heb ik bij andere tandartspraktijken helaas vaak anders ervaren.”

Wilt u meer informatie over een behandeling door de angsttandarts? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 024 360 3335 of door een mail te sturen naar info@evidentmondzorg.nl.

024 360 3335 Afspraak maken

Nieuwe patiënten

De praktijk is open voor nieuwe patiënten. U kunt zich meteen online inschrijven.
Nieuwe patiënten