Angsttandarts

De angsttandartsen van EviDent Mondzorg kunnen u helpen wanneer u last heeft van tandartsangst. U kunt bij ons terecht wanneer u:
Onze gespecialiseerde angsttandartsen zullen er alles aan doen om het bezoek aan de tandarts zo ontspannen en prettig mogelijk voor u te maken.
Angst voor de tandarts kan verstrekkende gevolgen hebben. Veel mensen met tandartsangst stellen een bezoek aan de tandarts uit of gaan helemaal niet meer, waardoor het gebit verwaarloosd wordt en er gebitsproblemen ontstaan. EviDent Mondzorg heeft ruime ervaring met het behandelen van angstpatiënten.

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts is een veelvoorkomend probleem en kan verstrekkende gevolgen hebben. Een kwart van de Nederlanders geeft aan bang te zijn voor de tandarts. Bij 4% van de mensen is er zelfs sprake van een tandartsfobie. Mensen die lijden aan een tandartsfobie gaan vaak helemaal niet meer naar de tandarts. Het vermijden van de tandarts leidt tot gebitsproblemen, waarna de drempel om daar iets aan te laten doen nog hoger wordt en de patiënt in een vicieuze cirkel belandt. Het is belangrijk om toch een tandartsafspraak te maken en uw gebit niet te verwaarlozen. Bij EviDent Mondzorg werken ervaren angsttandartsen die u op uw gemak zullen stellen en begrijpen waar u behoefte aan heeft. EviDent Mondzorg heeft ruime ervaring met het behandelen van angstpatiënten.

Extra tijd voor communicatie en begeleiding

Bij EviDent Mondzorg weten wij wat er nodig is om uw angst te overwinnen. Wij zijn ervan overtuigd dat goede communicatie en begeleiding angstklachten voor het grootste deel kunnen wegnemen. Evident Mondzorg is ervan overtuigd dat een stabiele, langdurige vertrouwensrelatie nodig is om angsten te overwinnen. Derhalve werken wij niet met lachgas-sedatie of algehele narcose.

Mevrouw Kroon uit Veghel :
Lees verder
“Ik heb grote bewondering voor de professionele maar tegelijk menselijke aanpak van EviDent Mondzorg. Ik voel me als patiënt serieus genomen, en met respect behandeld.”

Tips voor angstpatiënten

Onderstaande tips zouden u kunnen helpen om uw angst voor de tandarts onder controle te krijgen.

Angst delen met bekenden

Deel uw angst met iemand en vraag of deze persoon met u meegaat naar uw tandartsafspraak.
Deze persoon kan u steunen en erop toezien dat u daadwerkelijk naar uw afspraak gaat.

Wacht niet tot u pijn krijgt

Zorg dat u kennis maakt met uw behandelaar bij Evident Mondzorg, voordat er pijnklachten aan uw gebit ontstaan. Het is prettig vooraf met uw behandelaar kennis gemaakt te hebben, als u plotseling door pijn wordt overvallen en een behandeling nodig heeft.

Speciale angsttandarts

Maak een afspraak met een speciale angsttandarts. Bij EviDent Mondzorg werken speciale angsttandartsen die alle tijd voor u nemen en precies weten waar u behoefte aan heeft.

Daniël uit Wijchen:
Lees verder
“In mijn jeugd heb ik een ontzettend nare ervaring gehad met de tandarts en daar ben ik eigenlijk nooit overeengekomen, totdat ik terecht kwam bij EviDent Mondzorg. Hun persoonlijk en geduldige aanpak heeft mij echt geholpen over mijn angst heen te komen.”

Pauzeren wanneer u dat wilt

Als u angstig bent voor de tandartsbehandeling kunt u dit bij ons aangeven op het moment dat u een afspraak maakt. Wij zullen dan extra tijd voor u inplannen, zodat u rustig de tijd heeft om te ontspannen en de tandartsbehandeling te pauzeren wanneer u daar behoefte aan heeft. Voorafgaand aan de behandeling zal de tandarts de hele behandeling met u doornemen. Uw tandarts zal u precies vertellen wat er gaat gebeuren, zodat u voorbereidt bent op de behandeling.

Meneer Jongsma uit Veghel:
Lees verder
“Ik heb echt het gevoel dat mijn angst serieus wordt genomen. Dit heb ik bij andere tandartspraktijken helaas vaak anders ervaren.”

Afspraak maken of inschrijven nieuwe patiënt?

Afspraak maken bij de tandarts of mondhygiëniste?

Neem dan tijdens kantoortijden contact met ons op telefoonnummer 024 360 33 35.

Bent u nog geen patiënt bij ons?

Van harte welkom, schrijf uzelf dan online in via het inschrijven button.