Preventie bij kinderen

Om (ongegronde) angst bij uw kind weg te nemen of te voorkomen, is het raadzaam om uw kind al in een vroeg stadium bekend te maken met de praktijk en zijn behandelaren.

Wij zullen uw kind spelenderwijs kennis laten maken met de stoel en de materialen en in een ongedwongen sfeer de eerste (gebits)controles of poetsinstructies geven. Er is hierbij geen ondergrens voor de leeftijd; uw kind kan altijd meekomen tijdens de controle-afspraak van ouders, broer of zus, zodat er een voorbeeld ontstaat voor uw kind. Wanneer u zelf angst heeft voor de tandarts, is het een optie om uw kind mee te laten komen met een andere volwassene (grootouders), zodat de angst niet opgepakt wordt door uw kind.

Ook in de tienerleeftijd of pre-puberale fase is een bezoek aan een mondhygiëniste of preventie-assistente soms onontbeerlijk voor de verdere gezondheid van het volwassen gebit. Onze behandelaars leren kinderen een goede zelfzorg aan en leren uw kind dat het het gebit een leven lang goed moet verzorgen en koesteren! Ook als uw kind verwezen wordt voor een beugel (naar een orthodontist), dan maakt een goede zelfzorg bij de start het slagingspercentage van de beugelbehandeling vele malen groter.

De kosten voor tandheelkundige en mondhygiënische zorg voor kinderen onder de 18 valt binnen het basispakket van uw zorgverzekering en brengt geen extra eigen bijdrage met zich mee. Maak hiervan gebruik om uw kind optimale preventieve mondzorg te geven.

Afspraak maken of inschrijven nieuwe patiënt?

Afspraak maken bij de tandarts of mondhygiëniste?

Neem dan tijdens kantoortijden contact met ons op telefoonnummer 024 360 33 35.

Bent u nog geen patiënt bij ons?

Van harte welkom, schrijf uzelf dan online in via het inschrijven button.