Algemene Tandheelkunde

EviDent Mondzorg streeft er bij iedereen naar om een gezonde en goede mondsituatie te bereiken. Binnen de algemene tandheelkunde zijn er een aantal speerpunten om dit te bereiken:

Veelgestelde vragen

De frequentie van het tandartsenbezoek wordt in overleg met de tandarts bepaald. Sommige mensen zijn gebaat bij een frequentie van 2 x per jaar. Anderen kunnen deze frequentie oprekken, als de mondsituatie stabiel is.
Wij adviseren u altijd het advies van uw eigen tandarts of mondhygiënist op te volgen.

Periodieke controle van het gebit en het tandvlees is noodzakelijk. Een beginnend gaatje geeft geen klachten, maar indien in een vroeg stadium ontdekt is het eenvoudig te verhelpen. De controle-frequentie kan opgerekt worden als het risico op gaatjes (cariës) nihil is. Ook kan het bezoek aan de tandarts vervangen worden door een bezoek aan de mondhygiëniste om problemen aan het tandvlees op te lossen of te voorkomen.

Wij proberen patiënten altijd bij dezelfde tandarts in te plannen. Bij spoed is dit echter niet altijd mogelijk.

In de actieve fase van de koortslip is de kans op besmetting het grootst en moet u de afspraak annuleren. U herkent dit aan blaasjesvorming en het openbarsten van de blaasjes. Besmetting vindt plaats door contact met het vocht uit de blaasjes. Zodra er korstvorming is ontstaan, is de besmettelijkheid weg en kunt u gerust komen.

Een second opinion houdt in dat u bij uw eigen tandarts een diagnose of behandelplan voorgelegd heeft gekregen, waarover u graag een mening van een andere professional wilt horen.
U bespreekt met uw eigen tandarts dat u een second opinion wilt en ontvangt van uw eigen tandarts het dossier (diagnose, behandelplan en eventuele röntgenfoto’s). Met deze gegevens kunt u een second opinion inplannen bij één van de tandartsen van EviDent Mondzorg.
Het is NIET de bedoeling dat EviDent Mondzorg deze behandelingen vervolgens uitvoert. De tandartsen van EviDent Mondzorg zullen hun mening/diagnose/behandelplan aan u meegeven. Indien deze afwijken van de bevindingen van uw eigen tandarts, gaat u opnieuw in gesprek met uw eigen tandarts om tot een bevredigende oplossing te komen.
Bij een second opinion zullen de tandartsen van EviDent Mondzorg nooit de behandelingen uitvoeren.

Het advies is om minimaal 2 x per dag 3 minuten te poetsen met een tandpasta met fluoride.
Indien u een verhoogde kans heeft op gaatjes (door medicijngebruik, droge mond of verhoogd aantal eetmomenten per dag) kan worden geadviseerd vaker te poetsen of aanvullend een fluoridehoudend spoelmiddel te gebruiken. EviDent Mondzorg kan u adviseren over de frequentie en het juiste gebruik van de verschillende producten en tandenborstels.

Zodra bij kinderen de tandjes doorbreken, is bezoek aan de tandarts aan te raden. Uw kind kan dan spelenderwijs kennismaken met de tandarts, de stoel en de instrumenten. Dit kan angst op latere leeftijd voorkomen, omdat uw kind ook prettige ervaringen kan opdoen in de praktijk. Tandheelkundige zorg voor kinderen onder de 18 zit in de basisverzekering.

Gemiddeld start de wisselfase rond de zes jaar. Als uw kind hier vroeger of later mee start, hoeft dat geen probleem te zijn. U kunt dit altijd met uw tandarts bespreken.

Voor het voorkomen van cariës wordt een fluoridetandpasta altijd aangeraden. Zolang kinderen de tandpasta nog niet uitspugen maar inslikken, gebruikt u een speciale kindertandpasta die minder fluoride bevat. Dit voorkomt dat een overdosis aan fluoride wordt opgebouwd in het blijvende gebit. Dit geeft permanente witte vlekken van het glazuur.

Tandheelkundige zorg voor kinderen onder de 18 zit in de basisverzekering. Als ouders heeft u daar geen eigen bijdrage aan.

Afspraak maken of inschrijven nieuwe patiënt?

Afspraak maken bij de tandarts of mondhygiëniste?

Neem dan tijdens kantoortijden contact met ons op telefoonnummer 024 360 33 35.

Bent u nog geen patiënt bij ons?

Van harte welkom, schrijf uzelf dan online in via het inschrijven button.