Implantaat voor bijplaatsen één of meerdere tanden of kiezen

Na het verwijderen van een tand of kies zal de ontstane holte dichtgroeien met bot. Veelal wordt gewacht met implanteren totdat het bot voldoende is aangegroeid. Tegelijkertijd slinkt de kaak op die plaats omdat er geen tandwortels meer aanwezig zijn. Daarom adviseren wij niet te lang te wachten met het plaatsen van een implantaat om zo veel mogelijk bot te behouden. Is het reeds lange tijd geleden dat een tand of kies verwijderd is, dan kan het nodig zijn het bot aan te vullen door regeneratie technieken of door bot aan te vullen (augmentatie).

Als er voldoende kaakbot aanwezig is of de voorbehandelingen hebben plaatsgevonden, kan het implantaat geplaatst worden. Het implantaat zal daarna, in de regel, 6 tot 8 weken moeten inhelen. Na deze periode kan een afdruk worden gemaakt voor kroon of brug welke na een productietijd van minimaal 2 weken geplaatst wordt.

Implantaat voor bijplaatsen één of meerdere tanden of kiezen
Implantaat voor bijplaatsen één of meerdere tanden of kiezen

Mondhygiëne en onderhoud

Na een behandeling waarbij bot opgebouwd is, is mondhygiëne zeer belangrijk. Wij schrijven u doorgaans een mondspoelmiddel voor. Indien nodig wordt antibiotica voorgeschreven en medicatie tegen de pijn. Poetsen en flossen kunt u blijven doen waarbij u de wond moet vermijden totdat deze goed genezen is.

Veelgestelde vragen

Iedere behandeling en elk genezingsproces is individueel bepaald, afhankelijk van de soort operatie. De napijn en het genezingsproces hangen ook weer af van de persoonlijke omstandigheden.

Het te behandelen operatiegebied wordt verdoofd, zodat u gedurende de behandeling amper of geen pijn zult ervaren. Na de behandeling kan de behandelde plek in uw mond onaangenaam aanvoelen. Wij adviseren u hoe u hiermee het beste kunt omgaan. Na de operatie zal er wat zwelling en ongerief zijn.

Er zijn geen bijwerkingen van synthetische producten bekend. De ingroeitijd is sterk afhankelijk van de grootte van de wond, de doorbloeding en uw algehele gezondheid.
Ieder behandelplan is afhankelijk van de persoonlijke tandheelkundige situatie. Uw behandelaar bespreekt met u de behandeling en maakt voor u een begroting. Daarna is het aan u om te besluiten of dit de juiste keuze voor u is.

Afspraak maken of inschrijven nieuwe patiënt?

Afspraak maken bij de tandarts of mondhygiëniste?

Neem dan tijdens kantoortijden contact met ons op telefoonnummer 024 360 33 35.

Bent u nog geen patiënt bij ons?

Van harte welkom, schrijf uzelf dan online in via het inschrijven button.