Facings

Laat facings plaatsen voor een egaal en wit gebit. Met één of meerdere facings kunnen wij de oneffenheden op uw tanden maskeren, afgebroken hoekjes herstellen en spleetjes tussen tanden opvullen. Facings plaatsen kan in één behandeling en geeft uw gebit een frisse en verzorgde uitstraling. Ons tandheelkundig team denkt graag met u mee over de passende oplossing bij gebitsbeschadiging.
Tijdens een consult kunt u met uw tandarts uw wensen bespreken. De tandarts zal de behandeling uitgebreid met u bespreken en een begroting voor u maken.

Wat zijn facings?

Een facing is tandkleurig opvulmateriaal waarmee beschadigingen in het gebit mee gerepareerd of afgedekt worden. Het beschermende materiaal kan op alle soorten tanden en kiezen aangebracht worden, ongeacht de staat en kwaliteit van het gebit. In de volgende gevallen laat u facings zetten:
Mevrouw Evelien uit Wijchen :
Lees verder
“Ik heb vorige week facings laten plaatsen bij Evident Mondzorg. Ik ben erg tevreden over het resultaat en de behandeling. De tandarts was erg vriendelijk en behulpzaam!”

Composiet en porselein

Bij het plaatsen van facings heeft u keuze uit twee soorten, namelijk een porseleinen en een composiet facing. Een facing van composiet is de voordeligste optie en heeft een levensduur van ongeveer 5 tot 10 jaar. Wanneer een composiet facing afbreekt is deze eenvoudig en snel te repareren. Een porseleinen facing is een duurdere optie maar heeft ook een langere levensduur dan een facing van composiet, namelijk 15 tot 20 jaar. Er moet echter wel meer tandweefsel verwijderd worden.

De behandeling

Vooraf bespreekt de tandarts uitgebreid met u welke oplossing (composiet of porselein) het beste bij u past en welke vorm u het meeste aanspreekt. Ook wordt besproken hoe de behandeling wordt uitgevoerd. U kiest samen met de tandarts de gewenste kleur uit die aansluit bij uw gebit.

Kosten facings

U ontvangt van ons vooraf aan de behandeling een begroting. De prijs voor het plaatsen van facings is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden facings vergoed. Raadpleeg uw verzekeraar of dit ook voor uw verzekering geldt.

Na de behandeling

Aangebrachte facings vergen geen extra mondzorg in vergelijking met echte tanden. U kunt uw normale eet- en drinkritme na het plaatsen weer oppakken. Houd er rekening mee dat facings van composiet net als het gebit na verloop van tijd verkleuren.

Afspraak maken of inschrijven nieuwe patiënt?

Afspraak maken bij de tandarts of mondhygiëniste?

Neem dan tijdens kantoortijden contact met ons op telefoonnummer 024 360 33 35.

Bent u nog geen patiënt bij ons?

Van harte welkom, schrijf uzelf dan online in via het inschrijven button.